A Kínai Orvoslás

A Kínai Orvoslás több mint 5000 éves múltra tekint vissza. Sok tekintetben jelentősen különbözik az európai orvoslástól, ugyanakkor számos hasonlóság fedezhető fel a mai világ két legfőbb gyógyászati rendszere között. Hogyan is lehetne másképpen, hiszen mindkettő ugyanarról az emberi testről, ill. annak betegségeiről szól.

nyugati orvostudomány hihetetlen aprólékossággal feltárta a szervezet működését ill. számos betegség hátterét, gondoljunk csak a genetikai, molekuláris vizsgálatoka, ugyanakkor elfelejtette, hogy a beteg szervek egy egységesen működő test részei. 

A Kínai Orvoslás sokszor nem tulajdonít fontosságot bizonyos apró részleteknek, de a tünetek alapos megfigyelésével a beteg összes panaszát figyelembe véve építi fel diagnózisát és a kezelést egyaránt. Így nem csak egy tünetet gyógyít, hanem az egész szervezet egyensúlyát igyekszik visszaállítani.

Mindkét rendszer számos előnnyel rendelkezik és mindkettőnek megvannak a gyengeségei is. Ezért lenne a legideálisabb, ha ez a két orvostudomány együttműködve dolgozhatna a betegek gyógyításának érdekében. Számos nyugati országban ezt már felismerték és sok helyen megvalósulhat az együttműködés, ebben az Amerikai Egyesült Államok éllovasként szerepel.

A laikusok számára az akupunktúra jelenti a Kínai Orvoslást, pedig ez távolról sem igaz. A Kínai Orvoslás felöleli a kínai gyógynövény-terápia gazdag választékát, a kínai táplálkozástant, a moxibustiot, a köpölyözést, a masszázst, a Csi Kungot és természetesen az akupunktúrát is.

Az akupunktúra a test meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlésével, a moxsibustio a pontok melegítésével avatkozik be a szervezet energetikai folyamataiba.

A Kínában ismert közel háromezer gyógynövény közül ma már három-négyszázat az Európai Unióban is törzskönyveztek és így biztonsággal használhatóak a hagyományos Európában honos gyógynövényekkel együtt. 

A kínai táplálkozástudomány nem a kínai ételek fogyasztásáról, hanem a helyes és valóban egészséges táplálkozás titkairól szól. Több elemből tevődik össze: a különböző típusú ételek helyes aránya, helyes táplálkozási szokások kialakítása, a saját testtípusnak megfelelő harmonizáló, illetve speciális betegség kiűző étrendek összeállítása.

Mindezek tükrében számos belgyógyászati, reumatológiai, ideggyógyászati, nőgyógyászati, gyermekgyógyászati betegség kezelésére alkalmas a Hagyományos Kínai Orvoslás. Sokszínű és egyénre szabott kezelési lehetőséget nyújt jól kiegészítve vagy akár helyettesítve is az európai gyógyítás eljárásait.

Kérdésével, problémájával keressen bizalommal!   Kapcsolatfelvétel