Akupunktúra

Akupunktúra során a bőr meghatározott pontjait ingereljük tűszúrással esetleg lézerfénnyel, elektromos árammal vagy melegítéssel (moxálással). A bőr akupunktúrás pontjai bonyolult kapcsolatban állnak szerveinkkel, így kezelésükkel képesek vagyunk testünk működését befolyásolni.

Munkám során elsősorban a kínai testakupunktúrát használom, amellyet minden betegnél kiegészítek tartós fülakupunktúrával. Bizonyos problémáknál pedig a japán skalp akupunktúrát is alkalmazom. 

Az akupunktúrás kezelések kúraszerűek, vagyis több alkalom szükséges ahhoz, hogy a test „megértse” mit is akarunk számára üzenni a tűszúrással. A kúra hosszát meghatározza, hogy milyen régóta áll fenn a betegség, a beteg életkora, betegséget kísérő egyébb panaszok. Kezdetben általában hetente javasolt a kezelés, majd a tünetek javulását követően ez ritkítható vagy teljesen felfüggeszthető.

Annak érdekében azonban, hogy tartós gyógyulást tudjunk elérni az akupunktúrás kúrát javasolt kiegészíteni a Kínai Orvoslás egyéb módszereivel, gyógynövényekkel, dietetikával, masszázs- és mozgásterápiával.

 

Kérdésével, problémájával keressen bizalommal!   Kapcsolatfelvétel