A helyes étkezési és alvási ritmus

Testünk jól felismerhető napi ritmus szerint működik, amely harmóniában van a minket körülvevő világgal. Életmódunkkal követnünk kell ezt a természetes ritmust. Aki tartósan bioritmusával ellentétesen él hosszútávon betegségek kialakulására számíthat. Bioritmus

Egészségünk érdekében mind étkezéseinket mind alvási szokásainkat ennek megfelelően kell kialakítanunk.

Emésztésünk reggeltől kora délutánig a legaktívabb, ebben az időszakban hasznosítja testünk a legjobban a bevitt tápanyagokat. Ezért a 3 főétkezés közül a reggeli és az ebéd legyen kalória bevitel szempontjából a hangsúlyosabb, a vacsoránk pedig könnyű, zsírszegény és kisebb mennyiségű. Ahogy a régi mondás tanít bennünket: reggelizz mint egy király, ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz mint egy koldus!

A reggeli megfelelő időpontja: 07:00 – 09:00.

Reggelink legyen kiadós és tápanyag dús! Reggelizni mindenképpen kell, mert különben legyengül emésztőrendszerünk. Ezért nem lehet sikeres hosszútávon az olyan fogyókúra, amely kihagyja a reggeli étkezést.

Az ebéd megfelelő időpontja: 12:00 – 13:00

A vacsora megfelelő időpontja: 17:00 – 18:00

Nem csak az étkezési, hanem az alvási szokásainknak is alkalmazkodnia kell testünk bioritmusához. 23 óra előtt mindenképpen álomra kell hunynunk a szemünket, mert 23 órától hajnali 3-ig a szervezet méregtelenítő folyamatai zajlanak. Ha ezek zavart szenvednek, mert még ébren vagyunk, másnapi frissességünk és hosszútávon egészségünk bánja. Ezért a kínai orvosok gyakran tagadják meg az éjszakai életet élő betegek kezelését, mert az ilyen betegeknek bármilyen bajuk is legyen, rendkívül nehezen gyógyíthatók, ha egyáltalán gyógyíthatók.

Kérdésével, problémájával keressen bizalommal!   Kapcsolatfelvétel